Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 września 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa na maśle
*(alergeny: gluten, białko, mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet mielony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z boczkiem i kapustą
*(alergeny: jaja, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem pomidorowy z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, pomidory) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)