Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 13 do 17 września 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Makaron pszenny i pełnoziarnisty z pulpecikami w sosie szpinakowo -serowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kapusta pekińska z marchewką
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki i agrestu
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po parysku z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z makaronem
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryż z musem truskawkowym
*(alergeny: truskawki, mleko i produkty pochodne) - Kompot czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Żurek z kiełbaską i jajkiem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Schab faszerowany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa cebulowo-marchwiowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Pierogi ruskie okraszane cebulką
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)