Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 05 do 09 lipca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Risotto z kurczakiem i warzywami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten) - Kieszeń ze schabu z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajko) - Młoda kapustka na ciepło
*(alergeny: gluten)
ŚRODA
- Bulion warzywny z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: seler, gluten, mleko, produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: soja, gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, seler, mleko i produkty pochodne) - Kalafior w bułce tartej
*(alergeny: gluten, jaja)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem podawane z owocami i sosem truskawkowym
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka + zupa
*(alergeny: soja, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)