Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 czerwca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami zabielany
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz z indyka w sosie własnym z makaronem penne
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Bukiet warzyw
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół domowy z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Brizol z młodymi ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Żurek na naturalnym zakwasie z kiełbaską i jajkiem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Lasagne z mięsem pod sosem beszamelowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Mix sałat z kolorową papryką z sosem vinaigrette
*(alergeny: gorczyca) - Kompot agrestowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet po nelsońsku z młodymi ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, podpuszczka) - Sałatka masłowa z sosem jogurtowym
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Ryba panierowana z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Surówka z młodej kapusty
*(alergeny:…) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)