Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 31 maja do 04 czerwca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognese z serem żółtym i bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Tradycyjny kotlet schabowy z młodymi ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Naleśniki z serem polewane musem truskawkowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki z dodatkiem aronii
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Ryba miruna panierowana z młodymi ziemniakami
*(alergeny: ryba, białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z marchwi, pora i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)