Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 maja 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami zabielany
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Indyk w sosie własnym z makaronem penne
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Szpinak na ciepło
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Sznycel mielony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajko) - Mizeria
*(alergeny: białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa z zielonej fasolki z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Kluski leniwe okraszane masłem
*(alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, podpuszczka) - Sałatka wiosenna
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Ryba w cieście z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Surówka z młodej kapusty
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)