Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 10 do 14 maja 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pulpety w sosie szpinakowym z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, jaja) - Surówka z kapusty pekińskiej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół tradycyjny z makaronem nitki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten) - Kompot owocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pieczarkowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Bitki schabowe w sosie z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z buraczków z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa brokułowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Racuszki z jabłkami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy z dodatkiem wiśni
*(alergeny:…)