Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 03 do 07 maja 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Krupnik z warzywami zabielany
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti Bolognese z mięsem, żółtym serem i bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, podpuszczka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Rosół domowy z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Naleśniki z serem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot owocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa porowa z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pieczeń z karczku w sosie z ciętymi kluseczkami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Ryba panierowana z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba) - Sałatka wiosenna
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy z dodatkiem wiśni
*(alergeny:…)