Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 31 maja do 04 czerwca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Spaghetti bolognese z serem żółtym i bazylią
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE Extra: Devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, białko mleka)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten,) - Tradycyjny kotlet schabowy z młodymi ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Naleśniki z serem polewane musem truskawkowym
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja)
lub
- DANIE Extra: Soczyste żeberka pieczone, młode ziemniaki zapiekane, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Zupa kalafiorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja) - Ryba miruna panierowana z młodymi ziemniakami
*(alergeny: ryba, białko mleka, gluten, jaja) - Surówka z marchwi, pora i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE Extra: Placek po zbójnicku z sosem mięsnym, surówka – kapusta biała ze śmietaną + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jajko)