Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 26 do 30 kwietnia 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kaszotto z mięsnymi pulpecikami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Warzywa z pieca
*(alergeny:….) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa grysikowa z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet po parysku z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką i sosem jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa z soczewicy z nutą tymianku i grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Tortilla hiszpańska mięsno-ziemniaczana z pieca
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Surówka Colesław
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot owocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Brizol wieprzowy z cebulką i ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Buraczki z jabłkiem i natką pietruszki
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron z serem
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy z dodatkiem wiśni
*(alergeny:…)