Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 kwietnia 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pieczarkowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidory) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet po grybowsku z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Mizeria z sosem śmietanowo-jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Lasagne z mięsem pod sosem beszamelowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Mix sałat z kolorową papryką z sosem vinaigrette
*(alergeny: gorczyca) - Kompot agrestowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Grochówka wojskowa z kiełbaską
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Kluseczki leniwe okraszane masełkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Filet z miruny panierowany z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka – marchew z chrzanem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kompot wiśniowy
*(alergeny:…)