Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 05 do 09 kwietnia 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- ŚNIADANIE: Zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku *(alergeny: mleko), chleb pszenny i razowy z masłem *(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) miodem naturalnym wielokwiatowym i dżemem *(alergeny: miód), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- OBIAD: Zupa ogórkowa z tartym ciastem *(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja), makaron z kurczakiem i szpinakiem*(alergeny: seler, gluten), kompot z czarnej porzeczki *(alergeny:…)
- PODWIECZOREK: Jabłko *(alergeny:…), ciastka Petitki *(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne), woda mineralna niegazowana *(alergeny:…)
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Napój mleczny – mleko *(alergeny: mleko), chleb mieszany i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem *(alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- OBIAD: Rosół domowy z makaronem nitki *(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja), gołąbki w sosie pomidorowym *(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, pomidory), kompot owocowy *(alergeny:…)
- PODWIECZOREK: Banan *(alergeny:…), paluszki Juniorki *(alergeny: gluten), Wada mineralna niegazowana *(alergeny:…)
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Zupa mleczna – płatki owsiane na mleku *(alergeny: mleko), chleb słonecznikowy i bułkowy z masłem *(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne), szynką domową *(alergeny: gluten, soja), ogórkiem i kiełkami rzodkiewki *(alergeny: mleko i produkty pochodne, podpuszczka), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- OBIAD: Zupa z fasolką szparagową z makaronem *(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) Pieczeń z karczku w sosie z ziemniakami *(alergeny: gluten, mleko, produkty pochodne), surówka z kapusty czerwonej *(alergeny:…), kompot z czarnej porzeczki *(alergeny:…)
- PODWIECZOREK: Mini drożdżówka – wypiek na zamówienie o obniżonej zawartości cukru *(alergeny: gluten, jaja), kakao naturalne na mleku *(alergeny: gluten, mleko, soja, kakao)
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Napój mleczny: kawa „Inka’’ na mleku (Alergeny: mleko, gluten, soja, kakao), chleb razowy i pszenny z masłem *(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne), serem żółtym *(alergeny: mleko i produkty pochodne, podpuszczka) i papryką zieloną *(alergeny:…), herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy) herbata z cytryną *(alergeny: cytrusy)
- OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem *(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne), ryba panierowana z ziemniakami i koperkiem *(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, ryba), sałatka wiosenna *(alergeny: …), kompot wieloowocowy z dodatkiem wiśni *(alergeny:…)
- PODWIECZOREK: Galaretka owocowa z granolą czekoladową *(alergeny: truskawki), chrupki kukurydziane *(alergeny:…), sok Kubuś 100% *(alergeny: …)