Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 29 marca do 02 kwietnia 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognesse z mięsem, serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy z dodatkiem aronii
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół tradycyjny z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem brokułowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Naleśniki z serem lub powidłem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten) - Kompot truskawkowo-agrestowy
*(alergeny: truskawki)
CZWARTEK
- Zupa pieczarkowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Bitki schabowe w sosie z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z buraczków z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Jajko sadzone z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba, jaja) - Mizeria z ogórków z sosem śmietanowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy z dodatkiem śliwki
*(alergeny:…)