Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 marca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem świderki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Domowy rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Karczek po królewsku z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa brokułowa z makaronem mini muszelką i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z mięsem i kapustą
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, pomidor, mleko i produkty pochodne) - Kotlet drobiowy z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i koperku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Leniwe kluseczki okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)