Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 marca 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: mleko, produkty pochodne, gluten) - Sałatka z pomidora i szczypiorku
*(alergeny: pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet wieprzowy po wiedeńsku, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Żurek na naturalnym zakwasie z kiełbasą i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane cebulką – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Pieczeń z karczku w sosie z kluseczkami, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
CZWARTEK
- Zupa z zielonego groszku z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy pod beszamelem z zapiekanymi ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Mix sałat z sosem vinegrette
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z makaronem mini muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: jaja, ryba, gluten, mleko i produkty pochodne) - Warzywa na parze (bukiet królewski)
*(alergeny:…)