Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 lutego 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem kolanko
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Zrazy mielone w sosie szpinakowym z kaszottem z kaszy gryczanej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Bukiet warzyw
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Grysik na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z czerwonych buraczków, jabłka i natki pietruszki
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa z zielonego groszku z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Makaron kokardka z mięsem i warzywami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler) - Mix sałat z ogórkiem, pomidorem i sosem vinegrette
*(alergeny: pomidor, gorczyca, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)