Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 grudnia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa porowa z makaronem małą muszelką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym z warzywami i ryżem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Roladki wieprzowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z selera i jabłka z żurawiną
*(alergeny ; mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Zapiekanka z ziemniakami, mięsem i warzywami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z kaszą pęczak
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Rumsztyk z cebulką z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Buraczki czerwone
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Naleśniki z serem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)