Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 grudnia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz wieprzowy z warzywami z kasza wiejską
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Sałatka szwedzka z ogórkiem kiszonym i pomidorem
*(alergeny: pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Grilowany filet z kurczaka + surówka + zupa
*(alergeny, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Rosół z mini kluseczkami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Filet z miruny smażony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, soja, jaja) - Kapusta z grochem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
ŚRODA
- Krem pomidorowo-paprykowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidor) - Pierogi ruskie okraszane cebulka i boczkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- NIECZYNNE