Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 09 do 13 listopada 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelką małą
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz z udźca indyka w sosie i ryżem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Pomidor malinowy
*(alergeny: pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku, opiekane ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty włoskiej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- NIECZYNNE
CZWARTEK
- Krem ze świeżych pomidorów z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Karczek duszony w sosie pieczeniowym z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Fasolka szparagowa na masełku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Marchew z chrzanem
*(alergeny:…)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba duszona z warzywami, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)