Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 02 do 06 listopada 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany na warzywach
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po hawajsku, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole okraszana natką pietruszki
*(alergeny: seler) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, jaja) - Surówka z cukinii i marchewki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Skrzydełka w ostrej panierce, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa z ciecierzycy z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Rumsztyk z cebulką z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Mizeria z sosem śmietanowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa dyniowo-marchewkowa z makaronem kokardką małą
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem i musem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Miruna z pieca z porem i sosem cytrynowym, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)