Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 października 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Risotto z kurczakiem, warzywami i sosem słodko-kwaśnym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy /czerwona porzeczka, śliwka, agrest/
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki i agrestu
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Racuchy z jabłkiem
*(alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy /agrest, czarna porzeczka, aronia/
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet drobiowy w cieście włoskim z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny:…) - Kompot z truskawek i wiśni
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne, soja) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy/ aronia, śliwka, czerwona porzeczka/
*(alergeny:…)