Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 12 do 16 października 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy /śliwka, aronia, czarna porzeczka/
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z agrestu i czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem /powidłem śliwkowym/
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki i truskawki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa dyniowo-marchewkowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gulasz wieprzowo-drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Pomidor okraszany cebulką i szczypiorkiem
*(alergeny: pomidor) - Kompot wieloowocowy /śliwka, aronia, czarna porzeczka/
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne, soja) - Pulpety rybne z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba) - Brokuł z wody
*(alergeny:…) - Kompot z agrestu i czarnej porzeczki
*(alergeny:…)