Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 19 do 23 października 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Risotto z kurczakiem, warzywami i sosem słodko-kwaśnym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po wiedeńsku, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Rosół z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Karczek po królewsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
*(alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet drobiowy w cieście włoskim z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne, soja) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba)