Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 września do 02 października 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z zielonego groszku z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kasza manna z musem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, truskawki)
WTOREK
- Rosół z lanym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron świderek z jabłkami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa dyniowo-marchewkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet mielony drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z pieca z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty, cebuli i jabłka
*(alergeny:…)