Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 21 do 25 września 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem z cukinii z grzankami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Makaron pszenny i pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki wieprzowe
*(alergeny: gluten) - Ziemniaki z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Żurek z kiełbaską i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryż z musem truskawkowym
*(alergeny: truskawki, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierś z kurczaka w panierce panko z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
PIĄTEK
- Zupa cebulowo-marchwiowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne, soja) - Naleśniki z serem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)