Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 września 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Gulasz z indyka w sosie własnym z kaszą pęczak
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Pomidor okraszany cebulką i szczypiorkiem
*(alergeny: pomidor)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Karczek duszony z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa na maśle
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa brokułowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi leniwe z serem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron kokardka z mięsem i warzywami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z pieca z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, jaja) - Marchew z jabłkiem i porem
*(alergeny:…)