Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 07 do 11 września 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet drobiowy duszony w ziołach z ziemniakami
*(alergeny: gluten) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
CZWARTEK
- Zupa z ciecierzycy z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Mielony drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Mizeria w sosie śmietanowo-jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa krem z dyni z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)