Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 września do 02 października 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z zielonego groszku z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Leczo z kiełbaską i pieczywem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - DANIE EXTRA: Kotlet po hawajsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Rosół z lanym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron świderek z jabłkami i cynamonem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - DANIE EXTRA: Placek po zbójnicku, ogórek małosolny + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
CZWARTEK
- Zupa dyniowo-marchewkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet mielony drobiowy z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z pieca z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Surówka z kiszonej kapusty, cebuli i jabłka
*(alergeny:…)