Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 lipca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognesse ze świeżymi pomidorami i bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kieszonki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami, ziemniaki surówka + zupa
*(alergeny, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Leczo z kiełbaską i pieczywem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Parowana rolada ze schabu faszerowana warzywami, surówka + zupa
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa kalarepowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Zapiekanka serowa z mięsem i ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny:…)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po królewsku, frytki lub dufinki z ziemniaków, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Surówka z cukinii, marchewki i pora
*(alergeny:…)