Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 07 do 12 czerwca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti Bolognesse z pomidorami, serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet devolay z młodymi ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka z marchewki i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa wiosenna z zacierką i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Fasolka po bretońsku z pieczywem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Filet z miruny z młodymi ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja, ryba) - Surówka z młodej kapusty i marchewki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)