Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 07 do 12 czerwca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti Bolognesse z pomidorami, serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet devolay z młodymi ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka z marchewki i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa wiosenna z zacierką i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Fasolka po bretońsku z pieczywem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Placki po zbójnicku, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- NIECZYNNE
PIĄTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Filet z miruny z młodymi ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja, ryba) - Surówka z młodej kapusty i marchewki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)