Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 maja 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Makaron muszelki z serem twarogowym okraszany masłem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Skrzydełka w ostrej panierce a’la KFC, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Zupa brokułowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Sznycelki mielone z młodymi ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, soja) - Mizeria z ogórków z sosem śmietanowo-jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Grochówka wojskowa z kiełbasą i grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Lazania z mięsem zapiekana pod sosem beszamelowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, soja) - Mix sałat z pomidorem z sosem vinegrette
*(alergeny: pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy na góralski sposób, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa z młodymi kalafiorami z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, podpuszczka) - Gołąbki z w sosie pomidorowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po hawajsku, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Filet z miruny panierowany smażony
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, gluten, jaja, soja) - Młode ziemniaki z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Surówka z młodej kapusty i marchewki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)