Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 11 do 15 maja 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Makaron z sosem bolognenesse z żółtym serem i świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, pomidory, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po grybowsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja)
WTOREK
- Rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Sałata zielona z rzodkiewką i sosem śmietanowo-jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Pyzy nadziewane mięsem okraszane cebulką i boczkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z czerwonej kapusty
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Stek ze schabu soute nacierany czosnkiem w towarzystwie modrej kapusty, ziemniaki opiekane+ zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Ryż zapiekany z prażonymi jabłkami i cynamonem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma z frytkami, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa porowa z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Filet z miruny po parysku z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba, soja) - Marchew z porem i jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)