Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 kwietnia do 01 maja 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ziemniaczana zasmażana
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Kluski na parze podawane z musem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Kurczak na dworski sposób, ziemniaki, puree lub opiekane surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, soja)
WTOREK
- Domowy rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Sałatka z czerwonych buraczków, jabłka i cebuli
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa pieczarkowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po hawajsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja, podpuszczka)
CZWARTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Filet drobiowy z warzywami pod beszamelem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Ziemniaki puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gorczyca)
PIĄTEK
- NIECZYNNE