Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 kwietnia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Bigos z zapiekanymi ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet drobiowy pożarski, ziemniaki lub frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z warzywami i natką pietruszki pietruszki
*(alergeny: seler) - Kotlet devolay z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, soja) - Mizeria z sosem śmietanowo-jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Cepeliny z mięsem okraszane cebulką i boczkiem podawane z kiszoną kapustą zasmażaną
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma z frytkami, mix sałat + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
CZWARTEK
- Zupa fasolowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Bitki schabowe w sosie z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z marchwi i jabłka i pora z sosem vinegrette
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Barszcz ukraiński
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem lub powidłem – wyrób własny
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny panierowany, frytki, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, soja)