Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 09 do 13 marca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognesse z serem żółtym i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, podpuszczka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa grysikowa na rosole z warzywami i natką pietruszki pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Jeżyki drobiowe z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa grochowa z makaronem i kiełbasą
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Naleśniki z serem podawane z musem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Bitki schabowe w sosie z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z buraczków i papryki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Filet z miruny pod pierzynką z warzyw
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, truskawki) - Surówka z kiszonej kapusty
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)