Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 03 do 06 marca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z mini kluseczkami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kuleczki mięsne w sosie z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z selera i jabłka
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Mizeria z sosem jogurtowo-śmietanowym z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Racuchy z jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Karczek duszony z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Surówka z czerwonej i białej kapusty
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Makaron z serem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)