Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 30 marca do 03 kwietnia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pulpety w sosie z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Bukiet warzyw
*(alergeny:…)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku, frytki surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Karczek duszony z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja)
ŚRODA
- Zupa wiosenna z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, gluten) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po nelsońsku, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, soja) - Kapusta kiszona zasmażana
*(alergeny: gluten)
PIĄTEK
- Zupa brokułowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, soja mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem / marmoladą
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny panierowany, frytki, surówka, zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba, soja)