Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 marca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, podpuszczka)
lub
- DANIE EXTRA: Cordon blue, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Rosół z lanym ciastem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet drobiowy z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa z omielanego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Grilowany filet z kurczaka, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Gulasz mięsno-warzywny z kopytkami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny smażony, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, soja)