Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 marca 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Sznycelek mielony
*(alergeny: gluten, jaja, soja) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Marchewka z groszkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten)
ŚRODA
- Zupa serowa z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja, podpuszka) - Bigos z pieczywem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, soja)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Roladki schabowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten) - Fasolka szparagowa okraszana masłem i bułką tartą
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Placuszki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
*(alergeny: gluten, jaja, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny smażony, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, ryba, soja)