Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 lutego 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem pełnoziarnistym mini kokardką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Filet z kurczaka duszony w sosie jogurtowym z ryżem z kukurydzą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Bukiet warzyw
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Bitki schabowe z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Kapusta kiszona z groszkiem na ciepło
*(alergeny: gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Leniwe pierożki z twarogu okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, soja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Krem z zielonego groszku z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Makaron kokardka z mięsem, warzywami i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Filet z miruny panierowany z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba, soja) - Marchew z porem i jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)