Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 lutego 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi ruskie okraszane masłem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Pałeczka z kurczaka pieczona z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Duszona marchewka z groszkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa fasolowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pieczeń rzymska w sosie myśliwskim z kaszą jęczmienną
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Buraczki z jabłkiem
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Filet z kurczaka w cieście włoskim z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z brukselką i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Manna na ciepło z musem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, truskawki) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)