Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 lutego 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem pełnoziarnistym mini kokardką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kurczak duszony w sosie śmietanowym z ryżem z kukurydzą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Bukiet warzyw
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po grybowsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Kapusta kiszona zasmażana
*(alergeny: gluten)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Leniwe pierożki z twarogu okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba zapiekana z porem, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)
CZWARTEK
- Krem z zielonego groszku z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Lasagne ze świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja) - Mix sałat z rukolą, pomidorami i sosem vinegrette
*(alergeny: pomidory, gorczyca)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberko extra w kapuście, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Filet z miruny panierowany z zapiekanymi ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba, soja) - Marchew z porem i jabłkiem z sosem vinegrette
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)