Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 lutego 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Udko po staropolsku z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Duszona marchewka z groszkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa fasolowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pieczeń rzymska w sosie myśliwskim z kaszą jęczmienną
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Buraczki z jabłkiem
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Filet z kurczaka w cieście włoskim z ziemniakami puree
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z brukselką i ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba po grecku z ryżem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, ryba, soja)