Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 03 do 07 lutego 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pierogi z owocami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po grybowsku, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Schab nadziewany porem i marchewką
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kluski cięte
*(alergeny: gluten, jaja) - Surówka z czerwonych buraków i papryki
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z makaronem świderki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Gołąbki w sosie pomidorowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: Łódeczki drobiowe, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kotlet drobiowy po parysku
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Krem pomidorowo – paprykowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja, pomidory) - Makaron z prażonymi jabłkami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, ryba, soja)