Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 stycznia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem muszelką
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Pulpety wieprzowo-drobiowe z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z pomidorów, rzodkiewki i szczypiorku
*(alergeny: gorczyca, pomidor) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Filet z kurczaka duszony w ziołach
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Marchewka z groszkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem brokułowy z rumianymi grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Ryż na rosole z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler) - Karczek po królewsku z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Surówka z buraczków i jabłka i jabłka
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)