Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 06 do 10 stycznia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
NIECZYNNE
WTOREK
- Krupnik zabielany z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Spaghetti bolognesse z żółtym serem, pomidorami i świeżą bazylią
*(alergeny: gluten, jaja, produkty pochodne białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Tradycyjny rosół z makaronem z warzywami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Kotlet schabowy z ziemniakami puree
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, soja) - Buraczki czerwone z jabłkiem
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z makaronem muszelki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną wiejską
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Bukiet warzyw z masełkiem i bułką tartą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, soja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja) - Naleśniki z serem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)