Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 do 31 stycznia 2020 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany kurczak z warzywami, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Zupa grochowa wojskowa z kiełbasą i makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jaja, soja) - Ryż z musem truskawkowo – jogurtowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Kotleciki z piersi z indyka, ziemniaki opiekane, surówka, zupa
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, soja, jaja)
ŚRODA
- Rosół z lanym ciastem i warzywami okraszany natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Sznycelki mielone wieprzowo-drobiowe
*(alergeny: gluten, jaja, soja) - Ziemniaki puree z koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z mini kluseczkami i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja) - Placki ziemniaczane po zbójnicku
*(alergeny: gluten, jaja, soja) - Sałatka szwedzka
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z jajkiem
*(alergeny: seler, jaja) - Kotlety rybne z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba, soja) - Bukiet warzyw
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)