Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 grudnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penee z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z agrestu i truskawki
*(alergeny: truskawki)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Bitki schabowe z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten) - Marchewka z groszkiem
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa grochowa z kiełbasą i makaronem
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułka tartą – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, soja) - Kompot z agrestu, truskawki i śliwki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem świderki
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Sznycelki wieprzowo – drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: gluten, białko mleka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki) - Kompot z agrestu i śliwki
*(alergeny:…)