Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 grudnia 2019 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Makaron penee z kurczakiem i szpinakiem
*(alergeny: gluten, białko mleka)
lub
- DANIE EXTRA: Bryzol okraszany boczkiem i cebulką, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i warzywami
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Roladki schabowe z ziemniakami
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Marchew z groszkiem
*(alergeny: gluten białko mleka)
ŚRODA
- Zupa grochowa z kiełbasą i makaronem kolanka
*(alergeny: seler, białko mleka, gluten) - Pierożki leniwe okraszane masłem i bułką tartą – wyrób własny
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet a la Wysoka Góra, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka) - Sznycelki wieprzowo-drobiowe z ziemniakami
*(alergeny: gluten, białko mleka, jaja) - Kapusta zasmażana na ciepło
*(alergeny: gluten, białko mleka)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten) - Ryż z truskawkami
*(alergeny: białko mleka, truskawki)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja)